De meest riskante leningen - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

De meest riskante leningen

p2pfinance
Gepubliceerd door in Slechte leningen ·
Tags: riskantleningenincasso
De C leningen, die vaak meer dan 20% rente opleveren, zijn de meest riskante leningen die je bij Neo Finance kan afsluiten. Vaak betreft het leners die al eerder regelmatig te laat waren met afbetalen. Ze betaalden de laatste vijf jaar wel hun leningen af (anders kan je niet in C komen), maar hun gedrag is redelijk onbetrouwbaar en vaak is er geen onderpand aanwezig.
Op dit moment is van deze riskante leningen in mijn portefeuille 70% keurig op tijd met betalen. Het houdt in dat 30% dat helaas niet is.
20,43% is binnen dertig dagen te laat. Daar maak ik me dus nog niet te veel zorgen over. Het kan zijn dat ze te weinig overmaakten, of net te laat zijn met overmaken.
Als je meer dan dertig dagen te laat bent, dan is het geen vergissing meer. 4,28% van de leningen is meer dan dertig, maar minder dan zestig dagen te laat. Ze krijgen een waarschuwing en voor velen is dat wel een wakkermakertje.
In mijn portefeuille is van de C leningen ook 4,28% meer dan zestig dagen, maar minder dan 90 dagen te laat.
0,44% is bij mij tussen de 90 en 120 dagen te laat. Dat betreft twee leningen met ieder een degelijk onderpand. Dat laatste is belangrijk, want dan is de kans gewoon groter dat je als leningverstrekker uiteindelijk nog geld terug gaat zien. Die leningen hou ik gewoon vast omdat ik verwacht dat een incasso procedure succesvol zal zijn.
De incassoprocedure is oerdegelijk en er wordt structureel een behoorlijk hoog percentage teruggehaald. Het is uiteraard zo dat de slagingskans bij de incasso hoger is bij leners die onderpand hebben. Daarom hou ik die leningen wel aan, maar leningen zonder onderpand verkoop ik standaard altijd voor de 120 dagen voorbij zijn. Ik heb dan liever een klein verlies dan dat ik ga wachten en hopen op een onzekere uitkomst.

Open nu ook een account bij Neo Finance, maak tenminste 50 euro over en geef aan dat je via Beursbox kwam. Je krijgt dan een extra 20 euro op je account bijgestort!
Een eerste account openen kost je niets.


Terug naar de inhoud