Neo Finance investeert mee - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

Neo Finance investeert mee

p2pfinance
Gepubliceerd door in Overig ·
Tags: financieringleningenincasso
Dat de mede investering van Neo Finance geen enkele garantie biedt, kwam ik tegen in de leningen waarop de leners niet meer aflossen.
Zo rond de laatste jaarwisseling is Neo Finance met bedragen van net onder de 5000 euro in de nodige leningen gestapt.
Ik heb er hier enkele als voorbeeld: N961507598, N879867478, N603536935, N074428910, N074728767, N675324415, N564286675 en N316486111. Allemaal C leningen waarop de lener nu niet meer betaalt. Allemaal leningen waarop Neo Finance zelf met bijna 5.000 euro deelnam.
Dat is dus bruto bijna 40.000 verlies op deze acht leningen! Ik ben maar gestopt met zoeken, ik vond er al zonder moeite 4 meer en toen dacht ik... laat maar.
Netto zal het verlies waarschijnlijk uiteindelijk wel lager uitvallen, want gemiddeld wordt meer dan 60% uiteindelijk wel na verloop van tijd via de deurwaarder (vrijwel) volledig geïnt.
Is dit een ramp voor het bedrijf en is het potentieel fataal als dit vaak gaat voorkomen?
- Het is in ieder geval niet leuk voor het bedrijf. Het hoort er echter wel bij. Het is altijd zo dat niet alle leningen goed gaan lopen. Dat het in dit geval zo ernstig mis ging met zulke grote bedragen is echter pijnlijk.
Het is uiteindelijk echter geld van de aandeelhouders die eigenaar van de onderneming zijn.
Het bedrijf heeft meer dan 5 miljoen in leningen zitten.
Naast die 5 miljoen in leningen is er nog 1 miljoen in cash.
Op de 5 miljoen in leningen komt iedere dag een stukje rente en aflossing terug. Ook komt er iedere dag wel iets vanuit incasso en deurwaarders terug.
Tot op heden is deze eigen deelname aan leningen voor Neo Finance steeds heel lucratief gebleken. Ondanks dat het ook wel eens misgaat. Het levert ze dus gewoon inkomen op.
Belangrijk voor u als deelnemer is u te realiseren dat hun eigen deelname geen enkele garantie of kwaliteitbepaling is. Ze doen gewoon ook mee, net als ieder ander en zo ver ik kan zien, hebben ze geen superbelangrijke extra informatie waarop ze betere beslissingen kunnen nemen. Immers, als ze dat hadden, dan zouden ze niet de grootste missers maken. Reguliere klanten mogen namelijk slechts met maximaal 500 euro in een lening zitten. Dat had ze hier heel wat ellende kunnen besparen.
Als ik aandeelhouder was, dan zou ik hier wel als aandeelhouder aan de directie de nodige vragen stellen.
Neo Finance is beursgenoteerd. U en ik zouden dus ook aandeelhouder kunnen worden.
Ik moet eerlijk zeggen, ik ben een heel enthousiaste klant van het systeem, maar ik zie geen enkele reden om hier aandeelhouder te willen worden. Ik denk dat je als klant met veel minder risico veel meer rendement kan maken.

Wilt u precies weten hoe het bedrijf risico's ziet en haar rol in de markt, kijk dan hier. (te downloaden PDF)
Het ziet er heel degelijk uit en zelfs met een enorme crisis van -40% kunnen ze overleven en zelfs EBITDA winst maken.


Terug naar de inhoud