Neo Finance statistieken nov 2021 - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Neo Finance statistieken nov 2021

p2pfinance
Gepubliceerd door in Systeem ·
Tags: neofinancestatistieken
Er zijn nu 13.843 mensen actief als gelduitleners. Gemiddeld hebben ze 208 leningen uitstaan.
Het gemiddelde rente percentage is maar liefst 15,71%.
Nu moet ik daar wel bij zeggen dat de rente flink omlaag is gegaan. Op dit moment ga je dat percentage alleen redden als je heel hoog risico leningen aangaat.
Het gemiddelde bedrag dat per investeerder uitstaat is slechts 3.132 euro. Ik heb zelf ruim 41.000 euro uitstaan. Er zijn dus helaas nog veel heel kleine accounts. Ik vind dat jammer, want het is duur voor het bedrijf en het is eigenlijk zonde dat iemand wel de moeite neemt een rekening te openen, maar er vervolgens niet veel mee doet.
Ondertussen is al wel 15,3 miljoen aan rente uitgekeerd aan de investeerders.
Kijken we naar de geldleners kant, dan zijn er 10.482 personen die via Neo Finance geld geleend hebben. Het gemiddelde bedrag dat ze leenden is 3.072 euro.
Het zijn dus relatief kleine leningen. De leningen hebben een gemiddelde looptijd van 55 maanden. Er wordt afgelost op basis van annuïteiten. Dat houdt in dat al vanaf de eerste maand de lening ook afgelost wordt.
Dat is geen slechte zaak, want zo wordt je exposure op oude leningen als uitlener steeds kleiner.
Het gemiddelde netto inkomen is nu overigens 736 euro per maand. Dat ligt fractioneel boven het gemiddelde netto inkomen in Litouwen.
Bij A+ leningen is het gemiddelde inkomen 807 euro. Bij C leningen is het gemiddelde inkomen het laagst, namelijk 702 euro.
Gek genoeg is het hoogste gemiddelde inkomen te vinden bij C- leningen. Dat is namelijk 841 euro. Persoonlijk vraag ik me af of daar dan mogelijk vaker sprake is van bedrog. C- leningen zijn extreem hoog risico leningen en mijn ervaring is dat meer dan de helft van die leningen binnen drie maanden al verkeerd loopt. Dat is overigens niet de officiële ervaring. Slechts 28,07% van alle uitgegeven C- leningen is te laat met rente en aflossing betaling. Dat is minder dan de 31.73% van alle C leningen. C leningen worden echter al 5+ jaar uitgegeven terwijl C- leningen in 2021 van start zijn gegaan. De ervaring is al wel dat na een maand al 12,79% van de leningen niet op tijd wordt afgelost. Dat is dubbel zo veel als bij C leningen.

Nog geen account?Terug naar de inhoud