Neo Finance weetjes - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Neo Finance weetjes

p2pfinance
Gepubliceerd door in Overig ·
Tags: neofinancerekeningopenenleningen
Neo Finance investeerde in het derde kwartaal van 2020 zelf een bedrag van 205.000 euro in consumentenleningen. Leningen waar u en ik ook in mee kunnen doen.
Hun probleem werd in het derdekwartaal dat er te veel geldverstrekkers kwamen. Dan lijkt het onlogisch dat Neo Finance ook meedoet in de leningen.
Toch is het wel verstandig dat ze zelf ook meedoen.
Ze doen voornamelijk mee in leningen die niet snel genoeg vollopen. Daarbij nemen ze slecht lopende leningen over van particuliere klanten.
In feite zijn ze daarmee de olie voor het systeem.

Aan het einde van het derde kwartaal was 12,66% van het uitgeleende bedrag meer dan 90 dagen te laat met rente en aflossing betalen.
Gedurende hetzelfde kwartaal werd 340.000 euro teruggehaald. Dat is 340.000 euro bij leners die al 24 maanden of meer te laat waren met betalen. Dat is dus nog een fors bedrag dat uiteindelijk toch na een langlopende procedure teruggewonnen wordt.

Het provision fund is nu 381.000 euro groot. Het fonds garandeert in totaal 3,1 miljoen aan leningen. Er is dus een 12% dekking aanwezig. De leners zelf betalen met iedere afgesloten lening via de betaalde premie de kracht van het fonds. Tot op heden is die 12% dekking voldoende gebleken. Neo Finance zelf staat eventueel ook garant voor tekorten.

De Secundaire Markt omzet was 378.000 euro aan leningen. De gemiddelde leningovername was 17,82 euro groot.

Het aantal geldverstrekkers is nu 11.867 en de gemiddelde portefeuille is 2.725 euro groot.
In totaal is er al 9,4 miljoen euro aan rente uitgekeerd sinds de start van Neo Finance. In totaal is 58 miljoen aan leningen uitgezet. Op dit moment staat er 32 miljoen aan leningen uit.Terug naar de inhoud