Nieuwe berekeningmethode rendementen - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

Nieuwe berekeningmethode rendementen

p2pfinance
Gepubliceerd door in Systeem ·
Tags: rendementenberekenen
Bij Neo Finance hebben ze de berekening van de rendementen veranderd. Er zijn nu twee rendementen zichtbaar.
1. Het XIRR rendement. Dat is het rendement als u de aflossing niet terug gaat investeren. Het systeem houdt er dan rekening mee dat u rente en aflossing niet meer in een volgende lening brengt. De rendementen worden hierdoor fors lager omdat de leningen op basis van annuïteit worden afgesloten. Iedere maand wordt er rente en aflossing uitgekeerd. Het kapitaal dat u ingezet heeft neemt dan maandelijks behoorlijk af.
Ze zeggen zelf daarover: The new XIRR calculation covers your entire investment history - takes into account investments, hedge Provision fund fees, aftermarket secondary market fees, investment returns, etc. Lees meer hierover.
2. Het andere rendement is het bruto rendement, rekening houdende met leningen die nu al niet op tijd worden afgelost.
Het is relatief vaak zo dat vooral aan het begin van het aangaan van de lening veel consumenten nog wel eens een paar dagen te laat zijn met het betalen van rente en aflossing. De krijgen dan mailtjes en telefoontjes en de meesten betalen dan snel alsnog het bedrag.
Ik heb nu één lener die vanaf letterlijk de eerste dag dat ik meedeed geen rente en aflossing betaald heeft. Die persoon heeft nu nog 11 dagen om te betalen. Na die 11 dagen krijg ik een aanbod van 60% van de hoofdsom van Neo Finance. Ik kan ook kiezen om de lening aan te houden en te kijken of er in de incasso of eventueel faillissement procedure meer uit gaat komen. Zo'n procedure kan echt jaren duren.
De ervaring is dat gemiddeld genomen meer geld beschikbaar komt voor degene die heel de incasso procedure meeloopt. Je moet dan alleen heel veel geduld hebben.


Terug naar de inhoud