U kan de verstrekte leningen 100% verzekeren - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Verzekering

Binnen het Neo Finance crowdfunding netwerk is ook het verzekeren van de verstrekte leningen mogelijk. Dit Provision Fund garandeert u de terugbetaling van uw investering. U loopt dan dus geen enkel risico op uw kapitaal meer.
Er is maar één nadeel aan het verzekeringsfonds...
Het is duur.
De verzekeringspremie moet u vooraf bij het aangaan van iedere lening betalen. De hoogte van de premie hangt af van de kredietwaardigheid van de leningvrager.
U moet zelf bepalen hoeveel risico u bereid bent te lopen en hoeveel u de gewenste zekerheid mag kosten.

Voor u de verzekering standaard afsluit het volgende:
- Het platform bestaat nu ruim vijf jaar en ze hebben de nodige ervaring.
De meeste leningvragers betalen keurig de rente en aflossing. U kan uw risico ook verlagen door uw geld over tenminste 200 leningen te verdelen.
Er zullen altijd leners afvallen en daar gaat u geld op verliezen, maar de ervaring is dat het aantal afvallers beperkt is. Daarbij worden de leningen op basis van annuïteit verstrekt. Ze lossen dus al vanaf maand 1 een klein beetje af en daarmee neemt uw exposure ook iedere maand een beetje af. Daarnaast krijgt u van mij de nodige tips hoe u uw eventuele verlies enorm kunt verminderen!

Om u een indruk te geven:
Ik had de eerste twee maanden mijn toen twee automaten zo ingesteld dat ik maximaal 25 euro per lening verstrekte. Daarbij had ik na zes weken al meer dan 130 leningen uitstaan en ik was zeker van plan om tenminste naar 200 leningen te groeien. Mijn eerste doel was een account waarin ik 5.000 euro ingelegd had. Na een half jaar had ik zelf 11.000 euro in leningen zitten en had ik 4 automaten ingesteld. Ondertussen had ik mijn C leningen automaat vanwege de Corona crisis zo ingesteld dat deze automatisch mét verzekering werden afgesloten. Ook enkele riskante B leningen sluit ik nu standaard met verzekering af.

Ik wil hiermee niet zeggen dat u de verzekering op A en B NIET zou moeten afsluiten, maar ik wijs u er alleen op dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. U moet echt uw eigen pad kiezen en zelf uw te nemen risico bepalen.

Terug naar de inhoud