U kan de verstrekte leningen 100% verzekeren - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

U kan de verstrekte leningen 100% verzekeren


Verzekering

Binnen het netwerk is ook het verzekeren van de verstrekte leningen mogelijk. Dit Provision Fund garandeert u de uitbetaling van de verstrekte lening. U loopt dan dus geen enkel risico meer.
Er is maar één nadeel aan het fonds...
Het is duur.
De verzekeringspremie moet u vooraf bij het aangaan van iedere lening betalen. De hoogte van de premie hangt af van de kredietwaardigheid van de leningvrager.
U moet zelf bepalen hoeveel risico u bereid bent te lopen en hoeveel u de gewenste zekerheid mag kosten.

Voor u de verzekering standaard afsluit het volgende:
- Het platform bestaat nu vijf jaar en ze hebben de nodige ervaring.
De meeste leningvragers betalen keurig de rente en aflossing. U kan uw risico ook verlagen door uw geld over tenminste 200 leningen te verdelen.
Er zullen mensen afvallen en daar gaat u geld op verliezen, maar de ervaring is dat het aantal afvallers gering is. Daarbij worden de leningen op basis van annuïteit verstrekt. Ze lossen dus al vanaf maand 1 een klein beetje af en daarmee neemt uw exposure ook iedere maand een beetje af. Daarnaast krijgt u van mij de nodige tips hoe u uw eventuele verlies enorm kunt verminderen!

Om u een indruk te geven:
Ik heb mijn automaten zo ingesteld dat ik maximaal 25 euro per lening verstrek. Daarbij had ik na zes weken al meer dan 130 leningen uitstaan en ik ben ook zeker van plan om tenminste naar 200 leningen te groeien. Voor mij houdt dat in dat ik begin met een account waarin ik 5.000 euro ingelegd heb. Ik sluit niet uit dat dit bedrag de komende tijd nog (enorm) gaat groeien.

Ik wil hiermee niet zeggen dat u de verzekering NIET zou moeten afsluiten, maar ik wijs u er alleen op dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. U moet echt uw eigen pad kiezen.

Terug naar de inhoud