Verdien meer met je website, wordt affiliate. - Online Markt

Ga naar de inhoud
Webmaster


Per maand een loon verdienen aan uw eigen website, het is bewezen dat het kan. IK heb bewezen dat het kan. Iedere serieuze webmaster kan het.

 

Waarom werkt Affiliate Marketing wel, daar waar adverteren met de geijkte banners niet werkt?

Laten we eerst even kijken naar de meest voorkomende praktijk:
Het is helaas zo dat de meeste webmasters een paar populaire en makkelijk te verkrijgen banners op hun site zetten en hopen dan dat er iemand op gaat klikken en dat het vervolgens wat voor ze gaat opleveren. Voor mij is het geen verrassing dat het zo niet werkt, de webmasters doen er vaak even over om tot dezelfde conclusie te komen.
Dit is namelijk om meerdere redenen een manier die niet KAN werken.
   Deze banners staan al op zoveel andere plekken, de surfers hebben het er al wel mee gehad.
   Surfers stellen zich in op de reguliere banners en weten deze volkomen te negeren. Kijk maar naar uzelf, ziet u de banners bovenaan de sites nog wel? En al die buttons aan de zijkant? "Doen" ze u nog iets?
   Het werkt al niet omdat rijk worden met simpelweg een bannertje plaatsen te gek voor woorden zou zijn. Als het te mooi om waar te zijn klinkt, geloof me, dan is het ook te mooi om waar te zijn. Om serieus geld te verdienen moet u ook serieus iets moeten doen. Echt moe worden hoeft u er niet van, maar even nadenken moet u als webmaster wel.
   De "populaire" banners van de standaard bannerpushers zijn vaak niet niet op uw doelgroep gericht. U bent dus uw bezoekers aan het trakteren op banners die ze niet veel zeggen en waar ze niet op zitten te wachten, de banner is een last, geen meerwaarde.
Dat laatste is de kern... Zorg ervoor dat uw advertenties, in combinatie met interessante content, een meerwaarde voor uw bezoekers en lezers zijn, dan zult u er eigenlijk vrijwel zeker aan verdienen!

Het is u nu hopelijk ook duidelijk dat meedoen met zo'n bannerpusher geen zoden aan de dijk zet. Kent u iemand die daar rijk mee geworden is? Ik niet. Ik ken zelfs niemand die er de laatste jaren ook maar wat redelijks mee verdiend heeft. Hooguit een paar tientjes en alleen de grote sites die al een enorme hoeveelheid bezoekers hebben, kunnen deals afsluiten die misschien nog redelijk interessant lijken, maar zelfs dan doen ze zichzelf gewoon te kort. Moeten ze zelf weten, maar u heeft hier uw kans om het wel goed te doen.

Om u het verschil aan te tonen. Ik maakte meer omzet dan sites die claimden meer dan 20x zoveel bezoekers/lezers te hebben. Die sites werkten met meerdere fulltime personen en allemaal met een professionele partij die de marketing voor ze deed. (Jawel, de standaard bannerpushers) Pas toen ze doorkregen hoe succesvol (onder andere) ik ermee was door het anders te doen, ging bij enkelen het roer om. Veel van de andere sites zijn nog steeds verlieslatend of reeds opgedoekt. In dat laatste geval was altijd de slechte markt de oorzaak, nooit het feit dat ze zelf te eigenwijs waren.
Om u he
t verschil aan te tonen. Ik maakte meer omzet dan sites die claimden meer dan 20x zoveel bezoekers/lezers te hebben. Die sites werkten met meerdere fulltime personen en allemaal met een professionele partij die de marketing voor ze deed. (Jawel, de standaard bannerpushers) Pas toen ze doorkregen hoe succesvol (onder andere) ik ermee was door het anders te doen, ging bij enkelen het roer om. Veel van de andere sites zijn nog steeds verlieslatend of reeds opgedoekt. In dat laatste geval was altijd de slechte markt de oorzaak, nooit het feit dat ze zelf te eigenwijs waren.- Waarom werkt Affiliate Marketing dan wel?

Ten eerste, u als webmaster kunt bepalen waar en hoe vaak u en welk product of service u gaat promoten. De werving vindt dus normaal gesproken veel gerichter plaats dan bij een betaalde advertentie die de website drie maanden of tot zoveel views moet tonen.
U kunt de werving een meerwaarde voor uw bezoekers laten zijn omdat u de werving kunt combineren met uw content. U zult dus al wel een idee moeten hebben wie u bezoekers zijn, maar als u het combineert met uw content zit u altijd goed.
U kunt zelf bezien welke producten het interessantst zijn. Hou steeds die bezoeker in beeld, want daarvoor doet u het. Als u oninteressante content combineert met daar aan relevante advertenties, dan nog is het resultaat bedroevend. Vergeet dus niet wie uw content leest en hou het interessant.

- Bij Affiliate Marketing hebben u en de product/service eigenaar dezelfde doelstelling.

U werkt dus samen
U wilt beide een goede deal aan uw bezoekers kunnen bieden en er samen aan verdienen. Hoe meer omzet des te meer beide partijen er aan zullen verdienen.
Een heel andere situatie dan bij betaalde advertenties, waar meer omzet voor de webmaster niet zo interessant is, want het levert geen direct extra geld op. Als die views maar snel gehaald worden en de kwaliteit van de views is dan voor de webmaster niet zo heel interessant. Welke product/service eigenaar zou in wezen zo'n deal willen afsluiten als daarnaast Affiliate Marketing beschikbaar is?
Een "product" waar het niet zo werkt is op het moment als de adverteerder niets anders wil dan naamsbekendheid, zonder iets te willen verkopen. De grootbanken waren daar vooral groot in en hebben de afgelopen jaren op die manier veel geld over de balk gesmeten maar zijn daar toch ook grotendeels van afgestapt.

Veel argumenten om dus te kiezen voor Affiliate Marketing.
Een reden dat het nog relatief weinig gebruikt wordt, is onder andere de arbeidsintensiviteit.
Ik moest zelf twee jaar geleden iedere aanbieder langs om te vragen of ik alstublieft hun product mocht promoten. Velen zeiden 'nee', de winnaars zeiden 'ja'.
Al dat werk van het vragen aan eigenaren en het maken van de deals hebben we hier bij www.online-markt.nl bij een aantal aanbieders al voor u gedaan. Tegen dezelfde voorwaarden waarmee u zelf bij de aanbieder een deal zou kunnen doen kunt u dat hier doen!

Wij vragen van de aanbieder van de producten een kleine vergoeding die niet ten koste gaat van uw vergoeding. We kunnen dat zo regelen omdat deze service ook de ondernemers enorm veel tijd en moeite scheelt.
Wi
j vragen van de aanbieder van de producten een kleine vergoeding die niet ten koste gaat van uw vergoeding. We kunnen dat zo regelen omdat deze service ook de ondernemers enorm veel tijd en moeite scheelt.

Wacht niet langer en kijk op onze aanbiedingenpagina welke services voor u interessant zijn.

U geeft u per service op en u bent verder vrij op welke wijze u de werving doet, mits.... en dit moet toch echt overbodige informatie zijn.... deze werving van u uiteraard maar niet als spamming betiteld kan worden. Terechte klachten hierover zullen niet alleen tot uw uitsluiting leiden, maar het kan tevens zo zijn dat u civiel rechterlijk wordt aangesproken over de aantasting van de goede naam en/of economische schade van/voor de leverancier en de service online-markt.

Opgeven als Affiliate kunt u hier

U geeft u per service op en u bent verder vrij op welke wijze u de werving doet, mits.... en dit moet toch echt overbodige informatie zijn.... deze werving van u uiteraard maar niet als spamming betiteld kan worden. Terechte klachten hierover zullen niet alleen tot uw uitsluiting leiden, maar het kan tevens zo zijn dat u civiel rechterlijk wordt aangesproken over de aantasting van de goede naam en/of economische schade van/voor de leverancier en de service online-markt.
Opgeven als Affiliate kunt u hier. U kiest zelf voor welke services u affiliate zou willen worden.Vriendelijke groeten,
Tom Lassing

Tom Lassing, directeur Pro Gain BV
Terug naar de inhoud