De verzekering bij Neo Finance - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

De verzekering bij Neo Finance

p2pfinance
Gepubliceerd door in Provision Fund ·
Tags: verzekeringprovisionfundleningenrendement
Ik heb een tijdje een teststrategie ingezet bij Neo Finance waarbij ik zeer speculatieve leningen aan ging, maar ze dan wel afdekte met de dure verzekering.

Wat zijn mijn ervaringen...

De meeste leningen zijn misgelopen.

Ik kreeg daarop eerst betalingen van Neo Finance en uiteindelijk zijn de meeste leningen door de verzekering overgenomen.

Dat is mooi, ik heb geen verlies geleden, maar... Ik heb ook achteraf bezien maandenlang geen rendement op dat geld gemaakt. Duizenden euro's die dus al die tijd geen rente hebben opgeleverd.

Uiteindelijk is het totale rendement op al die leningen netto zo'n 5% geworden. Dat komt omdat de verzekering in feite alleen je kapitaal teruggeeft, maar je dus geen enkel rendement op die leningen maakt. Dat terwijl mijn totale portefeuille (inclusief deze testleningen nog altijd 11,9% voor herbelegging weet op te leveren. Na herbelegging kom ik uit rond de 13% rendement.

Dan moet je weten dat de meeste slechte leningen uiteindelijk wel tot uitkering komen. De verzekering gaat dus... met vertraging... het rendement zelf wel halen.

Kortom, ik denk dat het niet verstandig is om op dit manier met Neo Finance te werken.

De verzekering is een mooi marketing middel, maar is een sta in de weg voor goede rendementen.

Heb je geen vertrouwen in een leningvrager, verstrek deze dan gewoon geen lening.

Verstrek alleen leningen aan mensen waarvan je het idee hebt dat ze terug gaan betalen en dek dat vervolgens niet af met de dure verzekering.

Dat is mijn idee daar nu over.


Terug naar de inhoud