Een bak vol met bagger - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Een bak vol met bagger

p2pfinance
Gepubliceerd door in Slechte leningen ·
Tags: Slechteleningentelaatwanbetaling
Kijk eens naar dit plaatje:

We kijken hier naar een stukje van de Secundaire markt zoals ik die aantrof op 23 sept 2021.
Een bak vol met bagger.

Maar vergis je niet!
De eigenaar van deze bagger kan (en waarschijnlijk zal) een hoger rendement maken als dat ik dat doe.
Hij of zij kiest er voor om zeer hoog renderende leningen op te pakken en de leningen die niet lopen, die gooit hij of zij met ene kleine korting in de Secundaire Markt.
Op de totale portefeuille is het dus was verlies nemen, maar al die hoge rente leningen die wel goed lopen leveren een gemiddeld en uiteindleijk rendmeent op dat hoger ligt dan mijn 13%.

Maar... Je moet er maar tegen kunnen.
Ik pak die leningen niet op.
Ze zijn stuk voor stuk al misgelopen voor er ook maar één betaling was gedaan.
Dat is echt een heel slecht teken.
Voor mij al direct een grote "neen".
Ik hoef dan al niet verder te kijken. Meestal zijn het twintigers zonder partner. Ze denken dat ze het systeem kunnen bedonderen door een lening op te pakken, naar West Europa te reizen en hier rijk worden. Als dat lukt, dan willen ze de lening wel gaan aflossen, maar niet zonder flinke dwang.
Hier in West Europa aangekomen blijkt de wereld voor hen toch anders in elkaar te zitten. Het loon is laag, de kosten hoog. En bovenal, de deurwaarders vinden ze hier ook...

Veel van die leningen komen wel goed, maar je moet extreem veel geduld hebben en er tegen kunnen dat je te maken hebt met mensen die eigenlijk geld van je gestolen hebben. Daar komt het uiteindelijk namelijk wel op neer. Hun intentie is nooit geweest om terug te betalen. Ze zullen blijven proberen onder betaling uit te komen. Sommige van die leningen zullen daarom mogelijk wel 40 jaar gaan lopen. Simpelweg omdat ze met centen gaan aflossen en alleen maar omdat ze gedwongen worden.
Voor mij is dat onverteerbaar. Ik heb ook moeten werken voor mijn geld. Ik wil ze, tegen vergoeding, helpen, maar het moet wel van twee kanten komen.
Ik leen dan ook geen geld uit aan twintigers zonder onderpand en zonder partner. Ze zijn me een te groot risico. De hoge rente mag een ander dan voor gaan.


Terug naar de inhoud