Geen leningen bij Neo Finance - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Geen leningen bij Neo Finance

p2pfinance
Gepubliceerd door in Systeem ·
Tags: leningenbeleggerinstitutioneleinvesteerder
Vorige week is de open markt bij Neo Finance vrijwel leeg gebleven.
Er zijn wel leningen, maar die zijn al vol voordat ze op de open markt verschijnen.
Ik kreeg daarom van een klant van Neo Finance de reactie dat Neo Finance de leningen inpikt.
Zo is het in principe niet.
Maar... Er is wel iets veranderd en daar ga ik op 27 oktober de CEO van Neo Finance over interviewen.
Neo Finance is namelijk in zee gegaan met een grote institutionele financierder die tot maximaal 50% van de leningen op mag pakken.
Je ziet nu dus dat vooral de A+ en A leningen nu voor 50% door Neo Finance (voor de institutionele investeerder) opgepakt worden. Eigenlijk zouden ze misschien een aanpassing moeten doen waarbij ze laten zien wanneer er sprake is van de investering van de grote institutionele investeerder en wanneer er sprake is van een 'hulp' investering van Neo Finance zelf, omdat de lening niet snel genoeg vol raakt.
De institutionele investeerder zit vooral in A+ en A leningen. Dat zijn leningen met de laagste risico's, maar ook de laagste rente.
Vooral A+ is door de lage rente voor ons niet zo interessant. Veel van die leningen gaan voor 5% of 6%. Ik schrijf daar zelf al niet op in. Dat die institutionele belegger dat wel wil doen, is mij dus prima.
Bij A leningen heb ik er wel enige last van, omdat ze makkelijk akkoord gaan met 7%, daar waar ik minstens 8% wil ontvangen. Ik zie dus het aantal nieuwe leningen waar ik in kan investeren nu terug lopen.
Toch is de inbreng van die grote partij ook voor ons toch potentieel interessant. Het zorgt er namelijk voor dat leningen nog sneller volgeboekt raken en dus dat er een marktvoordeel voor de Neo Finance aanbieding bij komt. Neo Finance is nu nog sneller dan de rest geworden.
Ook is Neo Finance voor de leners goedkoper geworden. Dat trekt meer klanten aan. Meer klanten is ook voor ons meer kans om leningen te kunnen verstrekken.
Ook in B leningen zien we nu regelmatig al 50% opgepakt worden door de institutionele partij. Ze zitten er echter niet altijd in en ze zien vooral graag korter lopende leningen met bedragen van vaak onder de 5000 euro.

Ik ga 27 oktober tijdens een webinar in gesprek met de CEO van Neo Finance en laat hem vertellen wat de strategie achter deze stap is. Is het uiteindelijk ook voor ons beter, of is dit het begin van het einde voor onze kansen in deze markt? Ik hoop dat het de 27e duidelijk wordt.


Terug naar de inhoud