Gesprek met CEO Neo Finance - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

Gesprek met CEO Neo Finance

p2pfinance
Gepubliceerd door in Ethiek ·
Tags: gesprekaanpassingenaffiliatevergoeding
Vandaag heb ik een gesprek met de CEO van Neo Finance.
Het bedrijf heeft recent een enorme verandering bekend gemaakt in de manier waarop ze omgaat met klanten die klanten aanbrengen.
Zonder vooraankondiging is de regeling enorm versobert. Ze was al niet extreem ruim voor wie dat commercieel oppakt, maar nu is het ├ęcht een aalmoes geworden.
Voor mij, als grootste affiliate van het bedrijf, was het al geen vetpot, maar ik ben een enorme fan van de opzet.
Echter... Waar ik van geschrokken ben, is de manier waarop men deze stap genomen heeft, en in mijn ogen het gebrek aan lange termijn visie die er aan ten grondslag ligt.
Dankzij Mark Leenards en Tom Lassing is dit bedrijf in staat gebleken voet aan de grond in Nederland te krijgen.
Ook wij waren, als 'partners' van dit bedrijf, niet op de hoogte van veranderingen. Sterker nog, de persoon die het doorvoerde was niet eens op de hoogte van onze rol in de Nederlandse markt.
Hij is net in dienst en heeft dit als zijn eerste daad doorgevoerd.
Daarmee de kans lopende de Nederlandse markt direct ook weer te verliezen.
Punt is, wij weten vanuit onze ervaring en inzicht in hun systeem dat de meeste klanten pas na enkele maanden van proberen overtuigd raken van de kracht en rendementen op dit platform. Het aanbod van Neo Finance aanklantaanbrengers is nu drie maanden 1% vergoeding over wat nieuwe klanten daadwerkelijk in leningen stoppen.
Dat is in feite een belediging aan serieuze affiliates. Immers komt het dan gemiddeld neer op 5 euro per aangebrachte klant aan opbrengst. Dat is niet eens eens de moeite als je het al passief zou doen, want een klant op hun site krijgen kost in feite al meer. Probeer maar eens een Adwords campagne uit. Dat kost je meer dan het je in de nieuwe opzet gaat opleveren.
Als het aanbod dus niet beter wordt, dan houdt het in dat verdere werving van mijn kant uit zal stoppen. Ik vind het een mooi systeem, maar dan gebruik ik het voortaan alleen nog maar als klant.
En dat is dan nog het beste scenario.
Zodra ze ook in andere voorwaarden gaan rommelen, ben ik zelfs helemaal weg.
Ik wil vanmiddag dus duidelijk maken dat hun 'aanbod' gewoon onzin is. Het is een aardigheidje voor de klant die toevallig een andere klant als nieuwe gebruiker inbrengt.
Serieuze affiliates ga je er niet mee binnen krijgen en zo mooi als het in Nederland is opgepakt door Mark en mijzelf zullen ze dan mogelijk nooit meer terug krijgen. Immers is het dan veel te oninteressant en daarnaast voelen we ons niet echt lekker bij deze gang van zaken.
Gelukkig is de CEO wel heel bereid gebleken tot een gesprek. Eens kijken of dat ook iets gaat opleveren.


Terug naar de inhoud