Is de rente in Litouwen écht zo veel hoger? - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

Is de rente in Litouwen écht zo veel hoger?

p2pfinance
Gepubliceerd door in Ethiek ·
Tags: renteleningenbetalen
Bij Neo Finance kan je als particulier tot wel 23% rente op te verstrekken leningen verkrijgen. Daarmee is dat een veel hoger rente percentage dan wij hier gewend zijn. Toch is het verschil in rente in het geheel genomen niet zo extreem verschillend. Slechts bepaalde soorten leningen zijn fors duurder.
Kijk hier voor de actuele gemiddelde rentes.
Koop je als gezin een huis, dan betaal je in Litouwen 2,4% rente.
Dat is niet zo veel meer als hier in de Benelux.
In Nederland is er een maximum gesteld aan een te vragen rente voor consumentenleningen. Dát kennen ze in Litouwen niet.
Daar zit het verschil in.
Toch kennen wij ook veel hogere rentes. Ga namelijk maar eens rood staan op de Credit Card of bankrekening.
In Litouwen is de gemiddelde rente voor consumentenleningen 10,86%. Dat is dus de opsomming van heel veilige leningen tot extreem onveilige leningen.
Als je meer dan 15% rente krijgt, dan weet je dat er een bepaalde vorm van risico aan komt te zitten. Die mensen moeten niet voor niets zo'n hoge rente betalen.
Jij wilt rendement op je geld, je bepaalt zelf welk risico je dan bereid bent te lopen.
De klant gaat jou niet 15+% rente betalen als deze klant elders goedkoper uit is. Je hebt dus wel degelijk een interessant aanbod...
Je moet alleen hopen dat de klant vervolgens netjes blijft betalen. Mijn ervaring is dt hoe hoger de rente, des te groter de kans dat het mis gaat met de lening. Maar ook, des te minder onderpand, des te groter je risico. Mis gaan hoeft niet te betekenen dat het geld verloren gaat, maar riskantere leningen gaan ook vaak gepaard met slechter betaalgedrag en soms zelfs de verdwijning van de lener.

Heb je al een account? Open hier nu je account


Terug naar de inhoud