Koopjesjagen bij Neo Finance (2) - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Koopjesjagen bij Neo Finance (2)

p2pfinance
Gepubliceerd door in Secundaire Markt ·
Ik koop dan maar niet iedere lening met een korting.
Het moet een lening zijn die al even in de Secundaire Markt staat en waarop ergens tussen de 15% en 50% korting gegeven wordt. Daarbij moet dan de leningnemer recent alsnog een betaling gedaan hebben.
Dat zegt mij dat de leningnemer toch wel zal betalen, maar het nu gewoon even tegen zit. De hudige eigenaar van de lening wil er niet op wachten en met een stukje korting heb ik dan mogelijk wel ltrek in zo'n lening.
Het nadeel is dat mijn portefeuille er op het oog minder interessant van wordt. Ik betaal immers 1% kosten en ik koop heel bewust slecht lopende leningen in die mijn totaal overzicht verslechteren.
Maar... Mijn uiteindelijke rendement ziet omhoog ALS die leningnemer inderdaad de lening netjes gaat afbetalen.
Ik investeer dus om later extra te kunnen oogsten. Dat risoco wil ik wel nemen als mijn netto rendement in feite soms wel 30% op de investering gaat worden. Een korting van bijvoorbeeld 30% geeft je rendement op het geĆÆnvesteerde vermogen een behoorlijke boost.
De oorspronkelijke lening verstrekker neemt het verlies, maar heeft het voordeel van cash die ingezet kan worden in nu goed lopende (nieuwe) leningen.
Ieder zijn ding. Ik heb geduld en ben bereid langer te wachten voor een hoger rendement.
Terug naar de inhoud