Lange of korte leningen - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Lange of korte leningen

p2pfinance
Gepubliceerd door in Overig ·
Tags: renteleningenrendement
- Wat levert meer rendement op, korte of lange leningen?

Deze vraag kreeg ik binnen over Neo Finance leningen.

Nu is de vraag niet helemaal compleet. Immers moet je dan ook weten of de rente gelijk is. Bij langere leningen is de aflossing per maand lager en kan dus iemand met minder vermogen makkelijker lenen, maar deze persoon zal mogelijk een iets hogere rente moeten betalen omdat hij of zij minder vermogen heeft.
Gaan we even uit van dezelfde rente, dan maakt het niets uit als je het afgeloste deel van de lening direct weer kan herinvesteren in leningen met ook weer dezelfde rente.
De vraag is, want verwacht je dat de rente gaat doen? Verwacht je dat deze gaat dalen, dan moet je je leningen zo lang mogelijk laten lopen.

Verwacht je dat de rente gaat stijgen, dan ben je juist blij met snelle aflossing zodat het vrijkomende geld weer snel in beter renderende leningen gestopt kan worden.

Is het ├ęcht zo belangrijk?

Ja, als je met drie miljoen in het systeem zit... Maar het is amper van belang als je een gemiddeld account van 2000 euro in het systeem hebt zitten en 15 euro per lening uitzet. Je praat dan over verschillen achter de komma.

Kijk ik er zelf al naar?

- Eerlijk gezegd...Ja... Ik beleg met verzekering is heel gevaarlijke C leningen met een extreem hoge rente. Daarop wil ik zo lang mogelijk de rente blijven ontvangen. NU kost die verzekering me 50% rente rendement. Van de 27% blijft dus maar 13,5% over. Ik probeer die 13,5% rente dan over 84 maanden te krijgen. Immers 13,5% over die periode is wat mij betreft een prachtige deal. Dankzij de verzekering zelfs zonder risico!Terug naar de inhoud