Niet terugbetalen - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

Niet terugbetalen

p2pfinance
Gepubliceerd door in Slechte leningen ·
Tags: terugbetalenrechteruitspraak
Een 47 jarige getrouwde leenster die 21 okt 2019 3.500 euro leende bij Neo Finance, heeft zich niet aan het contract gehouden. Ze betaalde 5 maanden keurig terug, maar daarna stopte de betaling.
Er werden haar heel veel herinneringen gestuurd, maar betalingen volgden niet.
Ik heb haar indertijd twee leningen van ieder 25 euro verstrekt.
Daarvan is nu nog 46,66 euro over.
In juni 2020 werd geprobeerd e.e.a. zonder de rechter te regelen. Dat werd geen succes.
Ze liet niets meer van zich horen.
19 augustus werd daarop naar haar aangegeven dat de lening zou worden gestaakt en dat de rechter ingeschakeld zou gaan worden.
Bij de rechter ging deze niet helemaal mee met de argumenten van Neo Finance. Helaas is mij niet bekend wat de redenen waren om niet volledig akkoord te zijn met de punten van Neo Finance.
Wel werd haar door de rechter opgedragen het bedrag dat bij de rechter overeengekomen was op uiterlijk 15 november 2020 te betalen.
Dat deed ze ook weer niet en daarom is nu wederom de rechter ingeschakeld met de vraag of dan nu de uitspraak van de rechter ook uitgevoerd kan worden. Dat zal inhouden dat er een deurwaarder naar haar woning zal gaan om te bekijken of er bezittingen zijn die te gelde gemaakt kunnen worden zodat de schuld alsnog voldaan kan worden.
Ik ben benieuwd.
Dit was een lening van letterlijk mijn eerste actieve dag bij Neo Finance. In de eerste maanden liep dat nog goed, maar daarna werd het een drama. Dat mag duidelijk zijn.
Heel benieuwd welk percentage alsnog verkregen gaat worden.


Terug naar de inhoud