Procedure bij wanbetaling leningnemer - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

Procedure bij wanbetaling leningnemer

p2pfinance
Gepubliceerd door in Slechte leningen ·
Tags: wanbetalingleningrenteaflossing
De procedure als de leningnemer niet meer betaalt
Als de leningnemer te laat is met de overmaking van de rente en aflossing, dan krijgt deze direct via E-mail en SMS een bericht daarover.
Als na 30 dagen nog altijd geen betaling binnen is, dan wordt dit feit gemeld aan de financiƫle autoriteiten in Litouwen.
De persoon heeft nu nog 10 dagen om te reageren.
Na 40 dagen wanbetaling gaat de lening over naar een extern incassobedrijf.

Als u uw lening beschermd heeft met het provision fonds, dan merkt u niets van de wanbetaling. Het provision fonds neemt de betalingen over. Tussen de 60e en 130e dag zal de lening aan u terugbetaald worden. U krijgt dan alle gelden waarop u tot dat moment recht had uitgekeerd. Het geld is dan voor u weer beschikbaar voor nieuwe investeringen. U verliest dus niets. U moet alleen op zoek naar een nieuwe uit te zetten lening zodra het geld ontvangen is.

Had u geen verzekering via het provision fund, dan zal de leningovereenkomst ergens tussen de 60e en 130e dag na wanbetaling buiten werking gesteld worden. U krijgt een bod op de uitstaande lening. Dit is een bod op basis van de marktprijs voor een lening waarop de leningnemer niet meer betaald. U hoeft dat (lage) bod niet te accepteren.
Accepteert u het bod, dan krijgt u het overeengekomen bedrag op uw rekening gestort. Accepteert u het bod niet, dan gaat uw lening over naar het incassobedrijf. U krijgt dan na afloop van de procedure het nog bij de leningnemer opgehaalde bedrag op uw rekening gestort. Houdt u er rekening mee dat deze procedure wel twee jaar of langer kan duren. Succes is niet gegarandeerd. Er moet immers ook maar wat te halen zijn bij de leningnemer. Overigens is het wel zo dat de kosten voor de procedure bij de leningnemer liggen. Zou er dus geld zijn bij de leningnemer, dan kan wel heel uw leningbedrag uiteindelijk (zonder rente) terugkomen.

U hoeft als leningverstrekker u geen zorgen te maken over de procedures. Alles wordt opgepakt door een extern incassobureau en zodra gelden binnenkomen maakt Neo Finance ze dezelfde dag nog over naar de accounthouders.

De tekst hierboven is mijn eigen vertaling van de Engelse tekst die op de site staat.
Die engelse tekst vindt u hier: https://www.neofinance.com/en/faq/investor/6

Ik heb in april 2020 ook een video opgenomen over wanbetaling en de procedure die dan geldt. Die video staat hier.


Terug naar de inhoud