Procedure te laat aflossen - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Procedure te laat aflossen

p2pfinance
Gepubliceerd door in Slechte leningen ·
Tags: wanbetalingrentetelaatslechtelening
Mocht een lener te laat of te weinig aflossen, dan volgt de volgende procedure.
Zodra een lener de datum waarop betaald had moeten worden voorbij is, krijgt deze zowel een E-mail als een SMS bericht.
Zodra de 32 dagen bereikt is wordt de lening aangemeld en geregistreerd in de UAB "Creditinfo Lietuva". Hierdoor is de lener niet meer in staat elders een lening aan te vragen.
Na de 41e dag wordt de lening overgedragen aan een extern bedrijf dat schulden probeert te innen.
Dat bedrijf is UAB Legal Balance.
Dit bedrijf is in staat gebleken om bovengemiddelde hoeveelheden geld terug te verkrijgen bij wanbetaling.
37% van de teruggewonnen geld bij slechte leningen is via deze weg voor de rechtszaak van start gaat herwonnen.

Investeerders krijgen tussen de 90 en 120 dagen een aanbod van Neo Finance om leningen met de status A+ tot en met C te verkopen aan Neo Finance. Dat is dan wel met een korting van tussen 20 en 50%. A+ leningen worden zelfs zonder korting teruggekocht door Neo Finance. Dit is overigens een vrijwillige actie. Je hoeft dat niet te doen.

Een lening wordt op een gegeven moment gestaakt en dan aangemeld bij de rechter. De eis is dan terugbetalen en zo niet, inzet deurwaarder. De rechter moet daar mee akkoord gaan. Als er nog kans is op een schikking en terugbetalen, dan wordt de lener een voorstel gedaan. Daar kan de rechter rekening mee houden in de uitspraak. Als uitspraak geldt het dan dat de rechter deels meegaat in de eis.
20% van al het teruggewonnen geld komt direct terug na inzet van de rechter nog voor er een deurwaarder aan te pas komt.
Komt gedaagde niet opdagen, of is er geen kans op een schikking, dan volgt vrijwel altijd de uitspraak dat een deurwaarder ingeschakeld mag worden. Die deurwaarder gaat dan kijken wat er nog te halen valt.

43% van het totale bedrag aan teruggewonnen te late leningen is via deurwaarders alsnog binnen gekregen.

Helaas is het zo dat niet altijd al het uitgeleende geld terug gekregen kan worden. Een lener kan overlijden zonder dat er voldoende onderpand aanwezig is, of laat zich failliet verklaren. Ook kan het zijn dat er een schikking komt waarbij de schuleisers akkoord gaan met een percentage dat uitgekeerd gaat worden en waarbij de rest afgeschreven gaat worden.
Ik heb dat zelf nog niet meegemaakt, maar zag ooit wel een lening in de Secundaire Markt staan waarbij men akkoord ging met een 35% betalen van de openstaande schulden. Die lening werd te koop aangeboden, maar met een veel te lage korting. Er zou toen namelijk nog slechts 600 euro afgelost gaan worden. Daar moet je dus ook alert op zijn in de Secundaire Markt.Terug naar de inhoud