Reden van uw lening - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Reden van uw lening

p2pfinance
Gepubliceerd door in Slechte leningen ·
Tags: redenleningrenovatie
Bij Neo Finance vragen ze de leners naar de reden waarom ze het geld willen lenen. De lener moet er een reden invullen, maar er is geen controle of sanctie op niet naar waarheid invullen van dit onderdeel.
Zo zie je regelmatig dat iemand zonder huis als onderpand toch een lening wil hebben voor huisrenovatie.
Gaan ze hun huurhuis dan opknappen?
Desgevraagd aan Neo Finance blijkt het ook te kunnen gaan om bijvoorbeeld de renovatie van het huis van ouders of kinderen.
Mogelijk dat ze inderdaad een verbetering in hun huurhuis aanbrengen, maar het kan ook gaan om een aankoop van iets waar een ander een andere omschrijving voor geeft. Denk aan de aankoop van nieuwe meubels.
Het is maar net hoe je het wilt omschrijven. Ze hebben maar de keuze uit een beperkt aantal redenen.
Overigens is het aangeven van al dan niet een onderpand WEL een item waar ze op aangepakt kunnen worden. Daar over liegen kan bij een incasso heel vervelend voor ze uitpakken.
Het is namelijk een reden waarop de indeling van de lening wordt bepaald. Met een onderpand wordt je als lener hoger gewaardeerd. Als blijkt dat dit op een leugen gebaseerd is, dan is dat voor de rechter wel een belangrijke reden om mee te wegen.
Neo Finance controleert het bezit van een eigen woning niet, maar je kan soms zelf ook constateren of het klopt. Als ze namelijk ook een hypotheeklening hebben lopen, dan is de kans bijzonder groot dat het pand ook echt bestaat. Heeft iemand een huis zonder onderliggende hypotheeklening, dan valt dat met de gegevens die we hebben niet te controleren. Je moet als leningverstrekker dus soms een gok nemen.
Iemand van 40+ heeft vaker een eigen woning zonder hypotheek dan iemand van 23. Er zijn dus wel wat zaken waar je naar kan kijken. Het blijft soms toch een gok. Bij twijfel niet inhalen of gewoon een verzekering afsluiten. Ik doe dat nu ook bij 10% van de leningen die ik afsluit.Terug naar de inhoud