Rendement bij verzekerde leningen - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Rendement bij verzekerde leningen

p2pfinance
Gepubliceerd door in Overig ·
Tags: neofinanceafronding
Ik ben binnen het Neo Finance systeem aan het zoeken naar maximalisatie van mijn rendement. Daarvoor probeer ik van alles uit en in die zoektocht kom je wel eens wat tegen. Hieronder zo'n puntje dat ik tegen ben gekomen.
Als je bij Neo Finance nóg meer rendement op 100% verzekerde leningen wilt halen, dan is het verstandig om bij deze verzekerde leningen even te spelen met het te investeren bedrag.
De verzekering kent namelijk blijkbaar een deel aan vaste kosten. Vaak is het zo dat hoe groter het te lenen bedrag is, des te lager zijn deze vaste bedragen verhoudingsgewijs. Het gaat echter niet altijd op.
Die vaste kosten component in de verzekering was mij niet bekend. Ik kwam er bij toeval achter toen ik mijn investering een keertje handmatig ging aanpassen.
Mijn rendement op 25 euro investering in een lening met verzekering was 13,5%. Op 50 euro was het al 14,5% en op 100 euro was het maar liefst 16.5%! Ik heb het hier dan over een verzekerde lening. Ik krijg vanwee die verzekering hoe dan ook mijn investering terug, inclusief de betaalde premie, minus de evtueel uitbetaalde rente tot het bedrag van de premie.
In een andere lening was het verschil er slechts in twee stappen. Boven een bepaald bedrag werd het rendement iets gunstiger, maar verder was er nergens een verandering.
Ook had ik een lening waarbij het nergens iets uitmaakte. Vanochtend had ik voor het eerst een verzekering waarbij het rendement LAGER werd bij grotere bedragen.

Hier een voorbeeld van hoe het er uitzag:


Op een tientje een XIRR van 14,18%


Bij 50 euro een XIRR van 13,48%


Bij 80 euro een XIRR van 13,52%

Dat spelen met het uit te lenen bedrag maakt dus zeker wel wat uit, maar het is de vraag of mijn WERKELIJKE rendement straks ook hoger gaat zijn. Ik heb nu in ieder geval mijn auto-invest op verzekerde C leningen aangepast zodat dat deze alleen met iets grotere investeringen de lening aangaat. Meestal is dat blijkbaar iets gunstiger. (In dit voorbeeld nu juist nét niet)  
Nu moet ik alleen wel zorgen dat ik grotere bedragen cash heb staan in mijn account. De laatste weken heb ik wat moeite om nog cash op die rekening te storten. Ook ik merk toch wel dat de Corona crisis toeslaat.
Ik heb bij Neo Finance de vraag liggen hoe groot het vaste kosten bedrag precies is, of wat er anders aan de hand is. Ik kan het niet narekenen omdat er per lening andere uitkomsten uit komen. Ik heb de logica er achter nog niet kunnen doorgronden.

Open nu ook een account en profiteer van de fantastische rendementen die ook met verzekering op de leningen gehaald kan worden!


Op mijn vraag aan Neo Finance kreeg ik dit antwoord:

Dear Investor,

It cause by rounding. Because all investment instalments is divided  and  in some cases there is 0,01€ with it could not be split. Unsplit 0.01€  can be tranfered to one of the investors randomly. In some calculation scenarios, especially in 12.69€ is calculated that you would be one and only „the winner of 0.01€ “. It can be true, but probability is very small.

We are working to improve calculation.

Best Regards,


Terug naar de inhoud