Wanbetaling en rendement - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

Wanbetaling en rendement

p2pfinance
Gepubliceerd door in Ethiek ·
Tags: verzekeringrendementwanbetalinglening
Als een lener in het Neo Finance platform niet meer kan of wil afbetalen op de afgesloten lening, dan gaat u dat als leningverstrekker rendement kosten. OOK als u een verzekering afsluit.
Er is immers sprake van wanbetaling.
Als u een verzekering heeft afgesloten op de lening, dan is er de garantie dat u uw investering EN de betaalde premie op de verzekering terug gaat krijgen. Maar... Op die betaalde premie wordt wel de al uitgekeerde rente in mindering gebracht.
Zou dus de ontvangen rente hoger zijn dan de premie, dan is dat meer-bedrag uw rendement op deze verder mislukte lening.
Uiteraard kost het dus rendement. Daarom moet u zo min mogelijk leningen afsluiten die slecht gaan lopen.
Ondanks verzekering is het dus belangrijk om goed te kijken aan wie u uw geld gaat uitlenen.
Als u dat doet aan een 25 jarige persoon zonder onderpand, zonder vast werk en zonder opleiding, dan is de kans behoorlijk groot dat het mis gaat. Die persoon is namelijk nergens aan gebonden en kan met het verkregen geld het land verlaten.
Leent u geld uit aan een gezin met een eigen huis als onderpand, dan is de kans op een mislukte lening al veel kleiner.
Het is dus ook een kwestie van logisch nadenken en goed overwegen aan wat voor mensen u uw geld wilt uitlenen.
Heel hun historie is vanaf 1993 bekend. Iemand die al vaker niet betaalde is als zodanig herkenbaar. U kan dan wel 24% rendement voorgespiegeld krijgen, maar die 24% is er niet voor niets. De persoon is gewoon een hoog risico.
Het is allemaal vooraf in te stellen. Je hoeft als uitlener dus niet zelf al die gegevens te zoeken. Je kan keurig aangeven wat of je wel en wat of je niet wilt. Het systeem doet de rest.
Hoe minder wanbetalingen, des te meer netto rendement.
Des te meer risico een lener op zich met zich meenneemt, des te hoger de rentevergoeding. De afweging is aan u.
U kan door te verzekeren het verlies van uw vermogen 100% afdekken. Daar de meeste leningen goed lopen, is een mooi rendement toch wel mogelijk.
Ik streef nog altijd naar zo'n 13,5% netto rendement per jaar over de gehele portefeuille.

--------------

Heeft u nog geen Neo Finance account, lees dan deze site goed door! Begin bij de oudste blogs en werk hier naar toe. U leest dan over alle stappen die ik zelf ook heb doorlopen.


Terug naar de inhoud