Welke slechte leningen hou ik aan - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

Welke slechte leningen hou ik aan

p2pfinance
Gepubliceerd door in Ethiek ·
Tags: verliesverkopenslechtelening
Bij Neo Finance krijg je het aanbod van het bedrijf om slechte leningen met een substantiële korting aan hen te verkopen. Een goede zaak, want zo kan je het restant snel cash maken, zodat het toch weer geld kan opleveren.
Toch verkocht ik nog nooit een lening aan het bedrijf.
Daar zijn verschillende redenen voor.
De eerste reden is dat ik mijn verlies vaak al nam door slechte leningen al voor het bod op de secundaire markt te verkopen. Door een kleine korting te bieden pakken anderen de lening vaak wel op.
Ik kijk echter ook naar wat er voor onderpand aanwezig is en wat de gezinssituatie is.
De slechte lening van een alleenstaande met een auto die nooit reageerde op de herinneringsmails, verkoop ik zo snel als mogelijk. De kans is immers groot dat deze persoon het land al lang verlaten heeft.
De lening van een huisvader met kinderen en een eigen huis hou ik lekker zelf. Grote kans dat op termijn heel de lening afbetaald gaat worden. Er is immers onderpand en delener heeft genoeg redenen om echt zijn of haar best te doen om de lening netjes af te lossen.
Gisteren werd zo'n lening na net iets meer dan 100 dagen alsnog netjes afbetaald. Ik blij dat ik die lening niet meer korting verkocht heb.
Neo Finance kost kost vrijwel geen tijd, maar door hier af en toe een paar minuten aandacht voor te hebben kan je wel je rendement nét nog iets verbeteren.
Open hier uw rekening en stort tenminste 50 euro. Als u "Beursbox" vermeld krijgt u dan een extra 20 euro op uw rekening!Terug naar de inhoud