Alternatieve strategie - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

Alternatieve strategie

p2pfinance
Gepubliceerd door in Overig ·
Tags: risicostrategie
In dit artikel wil ik drie potentiële strategieën met u doornemen.

De eerste strategie is een verdeling over veel leningen. Ik heb daar voor gekozen doordat ik 25 euro per lening bleef aanhouden. Ik heb nu bijna 600 leningen en mijn risico is minder geworden door de spreiding. Ik heb een heel losse selectie toegepast en heb qua leningen van alles wat in huis.

De tweede strategie is beleggen in heel bewust bepaalde leningen. Dat kan zijn A+ en A leningen, of C leningen met een verzekering. Ook dat met beperkte bedragen om ook hier een spreiding in veel leningen te bewerkstelligen.

De derde strategie is om niet alleen de tweede strategie voor wat betreft de veilige selectie te kiezen, maar daarbij dan juist NIET te kiezen voor kleine leningen. Heel bewust kies je voor relatief zekere leningen, of verzekerde leningen en je gaat dan juist voor een GROOT bedrag per lening. Je kan dat doen, omdat je heel bewust hebt gekozen voor veilige leningen.

Het voordeel van strategie drie is dat er maar weinig leningen nodig zijn om een flinke portefeuille op te zetten.
Ik ben bijvoorbeeld een half jaar bezig geweest om tot 500 leningen te komen.
Als je al direct een flink bedrag beschikbaar hebt, dan is dat niet de meest lucratieve opzet. Ik had geen groot bedrag ineens, zodat het voor mij juist wel interessant was om langzaam op te bouwen.

Er is wel een nadeel te noemen aan de derde strategie. Dat is dat de leningen mogelijk minder makkelijk te verkopen zijn in de Secundaire Markt. Nu moet het ook niet de insteek zijn om je leningen in de Secundaire Markt te verkopen, maar we krijgen geen agenda van ons leven toegezonden en je weet dus nooit waar je de komende jaren tegen aan gaat lopen.

Zoals gezegd, ik koos bewust voor de eerste strategie. Daarbij heb ik wel iets aan selectie gedaan, maar eigenlijk heb ik van alles wat gekocht. Ik heb ook alle risico groepen in mijn portefeuille zitten.

De afgelopen dagen waren er minder leningen in de markt beschikbaar en dan kan het wel handig zijn om met iets grotere bedragen per lening te werken. Daarbij moet ik benadrukken, ik denk niet dat er "een beste" strategie te benoemen is. Het is toch wel zo dat het voor iedereen anders kan zijn.


Terug naar de inhoud