Neo Finance's financiële herstructurering - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

Een degelijk
en veilig
rendement
een degelijk en veilig rendement
Een degelijk
en veilig
rendement
Ga naar de inhoud

Neo Finance's financiële herstructurering

p2pfinance
Gepubliceerd door in Systeem ·
Tags: NEOFINANCEnordIXleningen
In augustus en september heeft Neo Finance haar eigen positie in leningen deels verkocht. Ze deed dat aan het Duitse nordIX. In totaal werd in meerdere transacties een leningenportefeuille ter waarde van drie miljoen met een premie verkocht aan nordIX.
Neo Finance gaat het cash gemaakte geld gebruiken om afgesloten obligatieleningen te sluiten. Zo kan ze haar rentekosten verlagen en komt er geld beschikbaar om de onderneming verder te stroomlijnen.
Ik hoop dat de CEO hier op 27 oktober ook wat over wil en kan zeggen.
nordIX zal vanaf begin oktober 2021 ook flink gaan investeren in leningen die op de open markt komen en is daar slechts beperkt door het feit dat ze maximaal 50% mag oppakken van de aangeboden leningen.
nordIX krijgt daarbij voorrang boven de particuliere investeerders die dus moeten wachten EN daarbij ook beperkt zijn tot investeringen van maximaal 500 euro per lening.
Op 27 oktober interview ik de CEO van Neo Finance en vraag ik hem wat de strategische onderliggende reden is van de stap om deze institutionele partij voorrang te geven op de al bestaande particuliere investeerders. Worden wij daar uiteindelijk ook beter van, of is dit de eerste stap naar de uitgang voor de particuliere investeerders?
Ik wil het hem vooral laten uitleggen. Op dit moment is de stap van Neo Finance slecht voor de particuliere investeerders aan het uitpakken. We krijgen nu nog geen kwart van de eerste hoeveelheid leningen toegewezen.
Ik ben dus zelf ook heel benieuwd naar zijn antwoorden.
Je kan hier (gratis) meekijken in de sessie: https://us02web.zoom.us/j/88367223564?pwd=TkRQWGZTczVqdGFoZUVDeXNPeHpvdz09
Het is 27 okt om 20:00 uur.


Terug naar de inhoud