Proof of funds - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

Proof of funds

p2pfinance
Gepubliceerd door in Systeem ·
Tags: funbdsproofoverboekingbewijs
Houders van buitenlandse rekening kunnen (wat sneller) te maken hebben met vragen van hun bank. Die bank wil dan bijvoorbeeld bij een grote overmaking een "proof of funds".
Een bewijs dat het geld dat je overmaakte wel van jou is.
Hoe kan je dat bewijzen?
Het is makkelijk als je dat geld van je spaarrekening af haalde, of van een andere rekening op jouw naam.
In mijn geval kwam de vraag toen ik begin 2020 ineens 225.000 euro naar de VS overmaakte. Ik maakte wel vaker geld over, maar nooit meer dan 50.000 euro.
De toezichthouder wilde dat de bank mij een "proof of funds" vroeg. Ik kan dan boos op de bank worden, maar die hebben ook maar te doen wat de toezichthouder ze opdraagt.
In mijn geval kon ik met de overboeking van Matching Capital aantonen hoe ik aan dat geld kwam. Het was immers geleend via crowsfunding netwerk Matching Capital. Het duurde wel zes weken voordat indertijd uiteindelijk het geld weer beschikbaar kwam. Men had het namelijk in mijn geval weggesluisd. Had ik geen bewijs kunnen sturen, dan had ik niets van dat geld terug gezien.
Hou er dus rekening mee dat je dat kan overkomen!
Zorg dus dat je electronische en/of papieren spoor op orde is.
Ook klanten van Neo Finance kan het overkomen. Vaak omdat er één afwijkend grote overboeking is gedaan. Door die te bewijzen, is vaak het probleem wel over.


Terug naar de inhoud