Waarom geen exacte rendement berekening? - Actuele artikelen over p2p crowdfunding - p2pfinance

passief inkomen vanuit rente
Ga naar de inhoud

Waarom geen exacte rendement berekening?

p2pfinance
Gepubliceerd door in Systeem ·
Tags: rendementverwachting
Bij Neo Finance zijn er twee soorten berekenen die ze aangeven. De berekening puur op basis van de uitgezette leningen. Dat is te optimistisch, want we weten dat helaas niet iedereen keurig de lening zal gaan afbetalen.
De andere berekening is te negatief, omdat die uitgaat van het direct nemen van de kosten EN die berekening gaat uit van het feit dat je niet gaat herinvesteren.
Waarom niet een berekening zoals het gaat worden?
Nu, dat kan niet...
Ook Neo Finance kan niet in de toekomst kijken. Niemand weet hoeveel leners niet gaan afbetalen, en zelfs u weet niet of u steeds blijft herbeleggen.
We moeten het dus doen met deze schattingen aan rendementen.
In mijn geval is de hoogste schatting nu 16,65% en de laagste schatting is 11,71%. Zeer waarschijnlijk zal het daadwerkelijke rendement ergens daartussen gaan uitkomen.
Een belangrijk punt daarbij is het feit dat je de verzekering op leningen direct moet betalen, maar dat je die kosten dus in de loop van de tijd terug gaat verdienen. Immers komen de rentebetalingen en de aflossing wel binnen. Je hebt echter al wel de investering in de verzekering gedaan en met die hoge rente vergoeding moet je dus je verzekering in de loop van de looptijd afschrijven. Zeker in het eerste jaar (waar ik nog altijd in zit) hakt die investering in meer dan 100 verzekerde leningen er flink in. Ik betaalde namelijk 522 euro aan verzekeringskosten. Mijn inkomsten zijn daarom netto 'slechts' op 551 euro uitgekomen. Die 522 euro kosten ga ik op termijn wel terugverdienen. Al was het maar omdat ik op 30 verzekerde leningen mijn totale investeringssom inclusief de verzekeringspremie al terug heb gekregen. Op dit moment lopen er nog altijd 70 verzekerde leningen van mijn in totaal nu 698 lopende leningen.
Gisteren had ik 700 leningen. Er werden er vandaag twee volledig afgelost.Terug naar de inhoud